in

Здиплете го чаршавот со ластик “под конец”

Едноставен трик кој ќе ви ја олесни работата

Здиплете го чаршавот со ластик "под конец"

 

Кога ќе почнеме да ги пегламе работите, а на ред доаѓа чаршавот на душекот сите добиваат главоболки. Но, кога тоа ќе помине, време е да го спакувате и здиплите чаршавот.

Како да се свитка и спакува чаршаф што има ластик?

Како и да го завртиме, без разлика кој пат ќе го избереме, на крајот добиваме изглед кој не ни се допаѓа и едноставно кажано не личи на ништо – не е ниту коцка, ниту правоаголник, ниту круг. Тој ластик што го има чаршафот е проблем и речиси никогаш не можете да го преклопите како што треба, па се случува и само да го „свиткате“ како што знаете и да го ставите во плакарот.

Во ова видео ви даваме совет каде можете да видите многу кратка постапка која на едноставен начин покажува како можете да здиплите постелнина со ластик.

Распоредете го целиот чаршаф на креветот, со чаршафот свртен „одозгора надолу“.

Проверете дали една од двете пошироки страни на чаршавот е поблиску до вас. Потоа фатете ги двата краја на чаршафот и „навлечете“ ги тупаниците под него.

Потоа со чаршафот во раце земете ги краевите на чаршавот од другата половина, исто така со рацете навнатре.

Спојте ги дланките како да спојувате две страни од чаршафот и „поминете“ со левата рака преку десната, така што сите агли на чаршавот се во десната рака. Ќе добиете правоаголна форма на чаршав.

Потоа чаршавот преклопете го на четири дела и спојте ги во средината така што ќе добиете еден долг правоаголник.

  Дали мажите природно се подобри во навигацијата од жените?

Можете да го преклопите уште еднаш или дури четири пати за да добиете квадратна форма.

Доколку објаснувањето не ви е доволно  јасно, погледнете го видеото за да видите како тоа изгледа.


Не пропуштај

Придружи се на заедницата од над 100.000 пријатели

Без грижа, не спамираме :)

 

Ти се допаѓа?

28 Гласови
Да Не
Како најлесно да тестирате свежина на јајца?

Како најлесно да тестирате свежина на јајца?

Дали мажите природно се подобри во навигацијата од жените?

Дали мажите природно се подобри во навигацијата од жените?