in

Kако да проверите дали треба да ги замените гумите

Користењето на монета од 10 денари како индикатор може брзо и лесно да ви каже дали е време за замена на гумите или дали уште можат да ви служат

Доколку не сте во можност да консултирате професионалец, ви претставуваме еден практичен начин за самостојна проверка на вашите гуми од автомобилот.

Монетата од 10 денари може да послужи како индикатор дали е време за замена или старите гуми на автомобилот уште можат да бидат во функција.

Според општоприфатени стандарди, автомобилските гуми би требало да се менуваат при поминати приближно 50.000 километри.

Овој момент обично е кога гумите губат својата функционалност и почнуваат да стануваат опасни. Во секој случај, препорачуваме редовни прегледи кај вашата најблиска вулканизерска работилница, особено ако не сте сигурни во состојбата на вашиот автомобилски комплет гуми.

Индикаторот “Penny Test”

Заедно со овие совети, ве покануваме да го следите и видеото каде ќе ви биде претставен т.н. “Penny Test”. Користењето на монета од 10 денари како индикатор може брзо и лесно да ви каже дали е време за замена на гумите или дали уште можат да ви служат.
Секако, најважното е да ја имате на ум безбедноста и да применувате овакви проверки редовно што ќе ви помогне да го задржите вашето возило во одлична состојба.

 

  Како да нуркате - 9 едноставни и практични совети

Не пропуштај

Придружи се на заедницата од над 100.000 пријатели

Без грижа, не спамираме :)

 

Ти се допаѓа?

27 Гласови
Да Не
Како правилно се организира багаж во автомобил

Како правилно се организира багаж во автомобил

5 совети како да ги избегнете најчестите сообраќајни несреќи

5 совети како да ги избегнете најчестите сообраќајни несреќи