allonweb академија за дигитален маркетинг
Foods
Тикери

Кои се шесте фази на животот?

Сите прикажани во една слика

Поенти..
  • Шекспир во својата драма “As You Like It,” го сведува животниот век на 7 фази.
  • Инвестиционата банка RBC Capital Markets ги сведе на 6.

Шекспир во својата драма  “As You Like It,” го сведува животниот век на 7 фази. Неодамна инвестиционата банка RBC Capital Markets ги сведе на 6. Во извештајот за глобалните демографски трендови , Jay Govender прикажува колку важните животни настани како на пример свадбата или пензионирањето влијаат колку позајмуваме и колку трошиме.

6 фази на нашиот финансиски живот според RBC Capital Markets се:

  1. Се раѓаш, трошиш.
  2. Добиваш работа, трошиш малку повеќе и нешто заштедуваш. 
  3. Влегуваш во брак, трошиш уште повеќе и нешто заштедуваш.
  4. Старееш, трошиш нешто помалку и заштедуваш нешто повеќе.
  5. Конечно, се пензионираш и повторно трошиш.
  6. Смрт,  и се надеваш дека не оставаш долгови во наследство.

Ова не е првпат RBC Capital Markets да излезе со толку прегледни инфографици, како инфографикот каде го искицираа нивото на продуктивност на работникот.

Преку
Извор
Тагови
Прикажи повеќе

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker