in

Какво време не очекува оваа недела и до крајот на Февруари

Во Македонија ќе се очекува надпросечно топло време со температури кои што ќе бидат за 3 до 6 степени над повеќегодишниот просек

Wether4all logo

Македонија 5 дена

Во Македонија во вторник посвежо утро со температури од 1 до 7 степени, во текот на денот ќе преовладува претежно умерено облачно време со сончеви периоди и топло време.

Максималните дневни температури ќе достигнат од 7 до 16 степени.

Во среда и четврток по студеното утро со пад на утринските температури кои што ќе се движат во интервал од -2 до 5 односно од -4 до 3 степени, во текот на денот ќе преовладува претежно сончево време со појава на локална облачност и надпросечно топло време за овој период од годината.

Максималните дневни температури ќе се движат во интервал од 7 до 16 односно од 8 до 17 степени.

Во Македонија во петок по студеното утро со температури од -3 до 4 степени, во текот на денот ќе преовладува претежно сончево време со појава на локална облачност и дневни температури кои што ќе достигнат од 8 до 17 степени.

Во сабота (17.02), недела (18.02), понеделник (19.02) и вторник (20.02) во Македонија ќе преовладува умерено облачно време со услови за повремени и слаби врнежи од дожд.

Температурите ќе бидат над повеќегодишниот просек за овој период од годината. Максималните дневни температури ќе се движат во интервал од 4 до 12 степени.

Во периодот од 20 до 29 февруари во Македонија ќе се очекува надпросечно топло време со температури кои што ќе бидат за 3 до 6 степени над повеќегодишниот просек за овој период од месец февруари.

Февруари

Во овој период од месец февруари се очекува и зголемено количество на врнежи, односно во овој период се очекуваат во Македонија да наврнат од 25 до 45 литри дожд.

  Неделна временска прогноза 26 февруари - 3 март

Припремено од: Wether4all logo


Не пропуштај

Придружи се на заедницата од над 100.000 пријатели

Без грижа, не спамираме :)

 

Ти се допаѓа?

27 Гласови
Да Не
Како да се усогласите со вашиот вистински пат

Како да се усогласите со вашиот вистински пат

Како да ја трансформирате вашата недела со незапирлива мотивација

Како да ја трансформирате вашата недела со незапирлива мотивација