in , , ,

Дали знаете дека расправиите го чуваат вашето здравје

Избегнување на конфликт може да донесе повеќе симптоми на физички проблеми отколку расправија

Едно истражување спроведено на Институтот за општествени истражувања при Универзитетот Мичиген спроведено на речиси 2000 испитаници покажало дека луѓето кои имаат несогласувања со директорот, сопружникот или детето и се трудат да не дојде до конфликт го ризикуваат своето здравје.

Избегнувањето на конфликт може да донесе повеќе симптоми на физички проблеми отколку впуштањето во расправија. Кај оние кои поднесуваат тензии во текот на денот е забележано и високо ниво на хормонот за стрес кортизол.

Претходни истражувања, пак, покажаа дека брачни партнери кои избегнуваат караници порано умираат, и дека издржувањето на лутината е поврзано со чувството за контрола и оптимизам.

Прочитај  8 мали нешта кои ќе ве направат среќни

7 прашања кои жените најмногу сакаат да ги слушнат од мажите

6 начини како да најдете ведрина во себе